Kendi işiniz var mı? Sonra isteseniz de istemeseniz de finans devreye giriyor. Giderler ve gelirlerle uğraşmak zorunda kalacağınız garanti edilir. Ancak şirkette mali durumu düzene sokmak zor olabilir. Bunu nasıl yapacağınızı aşağıda anlatacağız.
1. Finansman için sabit bir zaman planlayın
Muhasebe genellikle girişimciler için en yüksek önceliğe sahip olmayan bir şeydir. Yine de muhasebe çok önemlidir, çünkü mali durumunuzu temiz tutar. Elbette bir noktada ağaçlar yüzünden ahşabı gözden kaybetmek istemezsiniz. Bu nedenle, yine de muhasebeye biraz öncelik vermeniz önemlidir. Ve bu önceliği biraz daha kavramanız için, bunun için sabit bir zaman planlamanız iyi olur. Bunu ayrıca takviminize ekleyin, böylece muhasebe üzerinde tekrar ne zaman çalışabileceğinizi bilirsiniz. Bu aynı zamanda yararlıdır, böylece meslektaşlarınız muhasebe anınız sırasında randevu planlayamaz.
2. Yardım alın
Mali durumunuz söz konusu olduğunda başvurabileceğiniz birkaç yardım hattı vardır. Örneğin Hofmeier’i ele alalım. Bu, diğer şeylerin yanı sıra, ulaşmak istediğiniz finansal hedefler konusunda size yardımcı olabilecek profesyonellerden oluşan bir organizasyondur. Sorununuzu onlara sunun ve belki de bu profesyonellerden biri işi geçici olarak üzerinizden alabilir, böylece daha sonra kendiniz alabilirsiniz. Bunun gibi ekstra yardım, şirketinizin diğer konularına odaklanabilmeniz için yoğun zamanlarda da çok yararlı olabilir.
3. Gelir ve giderlerinizi net bir şekilde takip edin
Elbette söylemeye gerek yok, ancak gelir ve giderlerinizi her zaman takip etmeniz önemlidir. Elbette neye para harcadığınızı ve neyin geldiğini bilmek istersiniz. Bu ilk adım ama ikinci adım bunu net bir şekilde yapmak. Bunu yapmanın en kolay yolu bir sistem kullanmaktır. Buna muhasebe programı da denir. Girdilerinizi ve giderlerinizi bunda kolayca işleyebilir ve sık sık fatura ve fiyat teklifi hazırlamak için de kullanabilirsiniz. Bu arada gelir ve giderlerinizin kaydını iyi bir şekilde tutmanız Vergi ve Gümrük İdaresi adına bile zorunludur.
4. Elinizde biraz nakit bulundurun
Bir tampon oluşturmak asla yanlış değildir. Ne de olsa, hangi sürprizlerin geleceğini asla bilemezsiniz: ekipman bozulabilir ve yenilerine yatırım yapmanız gerekebilir. Ve bir girişimci olarak fazladan paraya sahip olmanın neden faydalı olabileceğinden bahsedecek daha çok örnek var. Bunun için bir kumbara kullanabilirsiniz, ancak elbette ticarete yatırım yapmayı da seçebilirsiniz. Yatırım yaparak servet inşa edebilirsiniz. Bu, öngörülemeyen masraflar durumunda size biraz daha gönül rahatlığı sağlar.
5. Neyi saklayacağınızı bilin
Vergi makamlarından bahsetmişken: Muhasebeniz söz konusu olduğunda bir dizi belgeyi saklamanız gerektiğini bilmek güzel. Örneğin, alacaklı ve borçlu gibi idareden gelen tüm belgeleri fiilen saklamanız gerekiyor. Bunu zaten yedi yıl boyunca saklamanız gerekir: hatta bunu yapmak zorunludur. Hatta bazı belgelerin on yıl saklanması gerekiyor. Önemli verileri atmadan veya artık bulamadan önce bunu dikkatlice inceleyin. Bu nedenle, tüm finansal belgelerinizi her zaman erişebileceğiniz bir yerde tutmanız önemlidir. Vergi ve Gümrük İdaresi isterse, ilgili belgeleri hızlı bir şekilde bulacaksınız.